WIJNGAARD HEES

Informatiebrief 2014 - 2015

Aan iedereen die belangstelling heeft voor onze wijnen, een kort verslag van de bezigheden in de wijngaard en wijnmakerij.

Winter 2010-2011 hebben wij helaas onze wijngaard behoorlijk in moeten krimpen, de werkzaamheden werden te veel, twee derde van onze wijnstokken is verwijderd, er is nog een behoorlijk gedeelte blijven staan waarvan wij nog 1000 flessen wijn kunnen maken en daardoor onze projecten in Cambodja kunnen blijven steunen.

In het jaar 2014 is er met onze kinderen 800 kg. druiven geplukt. Daarvan zijn 2 verschillende wijnen gemaakt., Dornfelder en Cabernet-Franc, met eigen karakter van desbetreffende druivensoort.

Inmiddels zijn de wijnen van 2013 medio 2014 gebotteld, dit jaar 900 flessen met een etiket waarop de Petruskerk, waarachter de wijngaard is gelegen. Om eenieder zoveel mogelijk te informeren over het kweken van wijndruiven en het maken van wijn, vinden wij het gezellig om aan kennissen, hun vrienden en familie liefst in groepjes van minimaal 15 personen wijngaard en wijnmakerij te laten zien en aansluitend een aantal wijnen te proeven. Het bezoek is gratis, de geproefde wijnen zijn 5,- euro per fles.Wij rekenen dan wel op een behoorlijke afzet van onze wijnen als bijdrage aan het project, weer in Cambodja.

De opbrengst van de oogst 2007 ging voor het eerst naar Cambodja voor de bouw van een stenen schooltje, de oogstopbrengst van 2008 was voor de bouw van een medische post in Cambodja. Voor deze projecten hebben wij het totaal ontvangen bedrag, per oogstjaar gemiddeld 7000,- euro overgeboekt naar de stichting ”De Wilde Ganzen”zij gaven daarbij een premie van 5000,- euro.zodat er 12000,- euro beschikbaar was. Het project van de oogst 2009 was voor de bouw en renovatie van een wees en vrijwilligershuis weer in Chhuk, 2010 en 2011 zijn voor de instandhouding van projecten in Cambodja.

Het nieuwe project van 2013 is ook weer voor de instandhouding van de al gerealiseerde projecten door de C.D.O in Cambodja.,daarvoor is inmiddels 10.000,- euro overgemaakt naar de CDO.

Sinds wij geen premie van “De Wilde Ganzen” meer ontvangen maken wij het jaarlijkse bedrag van 10.000 euro. rechtstreeks over naar “Cambodia-Dutch-Organisation”,de bedragen worden daar met veel enthousiasme ontvangen. Wij hebben een website gemaakt waar meer infomatie te vinden is over onze projecten, de wijngaard en wijnmakerij, deze is te vinden op www.wijngaardhees.nl Het gehele bedrag dat binnenkomt op, ING-bank NL72INGB0004092415 t.n.v. "Wijngaard Hees" Hoenselaars. zal besteed worden aan de projecten, de kosten die gemaakt worden bij het maken van dewijn zijn onze bijdragen.

De wijnvoorraad is groot, ruim 4000 flessen.Wij hopen dat er de komende tijd door u, uw familie, vrienden en kennissen behoorlijk wat van onze wijn afgenomen zal worden voor Cambodja, met als resultaat dat wij in ons vijftienjarig bestaan met hulp van u, nu al ruim 150.000,--euro in totaal aan de verschillende projecten hebben kunnen besteden. Dit kunnen wij natuurlijk alleen dankzij de afnemers, flessenspaarders en iedereen die bij onze wijngaard betrokken is.
Wat betreft gebruikte flessen, diegenen die voor ons lege flessen verzamelen graag doorgaan, alleen Bordeaux model, graag omgespoeld, 1 cm. water erin de kurk weer gedeeltelijk erop, zodat restjes wijn in de fles niet opdrogen, ze zijn dan niet meer schoon te krijgen en moeten alsnog naar de glasbak.

René en Carry Hoenselaars - Basart
Kerkpad 32    6543 XP Nijmegen
Telefoon 024 3776419
ING-bank NL72INGB0004092415 t.n.v.
"Wijngaard Hees" Hoenselaars

Info@wijngaardhees.nl
http://www.wijngaardhees.nl/
http://www.cambodia-dutch.org

Terug